Rock

Tot i que potser no ho sembli per la meva actitud d’energumen, adoro la música clàssica. Wagner m’apassiona, em faig palles amb Beethoven, em delito amb Bach i m’emociono amb Schubert. I em gasto calers per sentir aquestes obres en viu.

Però també m’agrada el rock i el metall. I també em gasto força calers per sentir-ho en viu. I això, hi ha gent que no ho vol entendre, o no hi arriba.

-Per què et gastes 80€ per sentir uns vells de 60 anys?

Doncs et podria respondre que perquè són els meus diners i me’ls gasto com en surt dels collons. Perquè segurament, si t’ho explico, tampoc ho entendràs.

No entendràs el què és estar amb 50.000 persones escoltant la banda de rock més gran del planeta i veure que tots, malgrat i les diferències, compartiu quelcom.

Amb aquell senyor de Valladolid que tens al costat que fa 21 anys que no els veia i ha pogut venir perquè una família de València han castigat a la seva filla sense concert per les males notes i s’han venut l’entrada. I s’ho passa com un nen petit.

Nen petit com el que tens a l’altre costat, que fa 21 anys ni tan sols existia.

No entendràs per què volem veure en directe en Lemmy Kilmister, que sí…no té la mateixa veu que abans, però per ser un home que segons la ciència actual ja hauria de ser mort, hi posa més actitud i ganes que molt altres de més joves.

No entendràs per què ens tornem bojos amb els amics quan sonen els primers acords de Mirror Mirror.

No entendràs perquè fem headbanging amb un grup de metall noruec del que no entenem cap lletra.

Perquè hi ha coses que no es poden explicar ni es poden entendre, que s’han de viure, perquè el rock és que et tremolin tant les entranyes per l’excés de volum que et sembla que t’has d’anar a cagar, el rock s’ha d’experimentar, s’ha de sentir.

I sí, tot sovint potser et ve de gust saciar les inquietuds més refinades del teu cervell amb una precisa interpretació d’una obra de Rakhmàninov, però altres vegades et ve de gust alguna cosa molt més bàsica, molt més elemental. Però tu no ho entendries.

Pels que sí ho enteneu, we salute you.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s